Vegán tejszínes gombás szejtán brugonyával
Elkészítés:
A burgonyát pucold meg és vágd egyforma méretű kockákra, majd főzd puhára. Amíg a burgonya fő, egy turmixban turmixold össze a tofut, egy kevés vizet, sót és borsot ízlés szerint, a citrom levét és a sörélesztőt. Ha szükséges, adj a keverékhez apránként még egy kis vizet, a lényeg, hogy tejszín szerű állagot kapj. A Vegan Grill Natúr szejtánt vágd vékony csíkokra és egy kevés olajon kezd el pirítani. Adj hozzá sót, borsot és a fokhagymát. Közben tisztítsd meg és vágd fel a gombát, majd add a szejtánhoz. Pirítsd őket addig, amíg a szejtán ropogós, a gomba pedig puha nem lesz. Amikor megfőtt a burgonya, szűrd le, majd egy serpenyőben pirítsd át kevés kókuszolajon. Fűszerezd ízlés szerint, a legvégén pedig add hozzá a petrezselymet is. Halmozz mindent egy tálra és locsold meg alaposan a „tejszínes” szósszal.
Hozzávalók:
1 csomag Vegan Grill Natúr szejtán
5-8 fej csiperkegomba
3 közepes burgonya
1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
2 evőkanál kókuszolaj
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 citrom leve
1 evőkanál sörélesztő
150 gramm natúr tofu
só, bors