Babfőzelék Vegán Manufaktúra Natúr szejtánnal
Elkészítés:
A babot egy éjszakára áztasd be, majd szűrd le róla az áztató vizet és öblítsd át. A Vegán Manufaktúra Natúr szejtánt vágd falatnyi darabokra, majd egy nagy lábosban kevés növényi olajon pirítsd át és add hozzá az egyik apróra vágott vöröshagymát is. Mikor megpirult, sózd, borsozd, dobd rá a babérlevelet, a leöblített babot, és annyi vizet, hogy ellepje. A lábos tartalmát főzd 1-2 órán keresztül, amíg a bab meg nem puhul. Mikor a bab megfőtt, készítsd el a rántást a főzelékhez: egy külön, kisméretű serpenyőben három kanál olajon kezd el pirítani a másik vöröshagymát, majd mikor már üveges, add hozzá a fokhagymákat is. Keverd hozzá a lisztet, majd húzd le a tűzről és add hozzá a pirospaprikát is. Öntsd hozzá kevés hideg vizet és keverd el csomómentesre. Öntsd a rántást a babhoz, majd folyamatos kevergetés mellett forrald pár percig a főzeléket, hogy besűrűsödjön.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
1 csomag Vegán Manufaktúra Natúr szejtán
2 bögre száraz tarkabab
4 babérlevél
2 vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 kanál napraforgó olaj
3 kanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika
só, bors