Irdalt burgonya csípős bászkával
Elkészítés:
Tisztítsd meg a burgonyát, majd főzd meg. Ügyelj arra, hogy ne puhuljon meg teljesen, így kezelhetőbb lesz. Vágd be körülbelül fél centiméterenként. Ha szorosan mellé fektetsz egy fakanalat, biztosan nem vágod keresztül a krumplit.
Vékonyan karikázd fel a vöröshagymát és a kimagozott paradicsomot, ezeket tedd a szeletek közé, a maradékot tedd félre. Morzsold le a Vegan Grill csípős grill bászkát, ezt is tömd a résekbe. Egy tálban keverj össze fél deciliter olajat, 2 kávéskanál sót, oregánót és őrölt római köményt, majd ezzel az olajos keverékkel kend be alaposan a töltött, irdalt burgonyákat. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percen keresztül.
A maradék felkarikázott vöröshagymát és morzsolt Vegan Grill csípős grill bászkát pirítsd meg kevés növényi olajon, és tálald ezzel az elkészült irdalt krumplikat.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
Vegan Grill csípős grill bászka
4 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 fej paradicsom
növényi olaj
oregánó
őrölt római kömény
bors
só