Karácsony burger vegán burgerpogácsával és házi hagymalekvárral
Elkészítés:
Almás-fahéjas párolt lila káposzta
Olvaszd meg a cukrot egy serpenyőben, majd öntsd hozzá az étolajat és az apróra vágott vöröshagymát. Miután a hagyma üvegesre pirult, hozzáadhatod a legyalult lila káposztát. Öntözd meg a balzsamecettel, és fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal és őrölt köménnyel. Mikor már majdnem készre párolódott, add hozzá a hámozott, apróra kockázott fahéjas almát. Addig pároljuk alacsony hőfokon, amíg a káposzta teljesen meg nem puhul.
Rozmaringos hagymalekvár
Hevítsd fel a cukrot, várd meg, amíg szépen bebarnul. Add hozzá az olajat és a felszeletelt (nem kockázott!) vöröshagymát. Öntsd fel fehérborral és balzsamecettel. Fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, kakukkfűvel, egy csipetnyi rozmaringgal és babérlevéllel. Főzd addig, amíg egészen lekvárállagúvá nem válik.
A hamburgerhez már csak a Vegan Grill vegán burger szejtánpogácsáját kell előkészítened, ezt pirítsd meg egy kevés olajon, majd olvaszd rá a vegán mozzarellát.
A hamburger rétegei a következőképp épülnek fel:
Vágd félbe a hamburger bucit, és pirítsd meg egy kicsit a serpenyőben, amiben a lilakáposztát is pároltad. A hamburger alsó rétege az almás-fahéjas párolt lila káposzta lesz. Erre kerül a Vegan Grill vegán burgerpogácsa olvasztott mozzarellával, amire madársaláta ágyat készítünk. Rozmaringos hagymalekvárral fejezzük be a burgerépítést, a tetejére helyezzük a buci felső részét.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
A burgerhez:
Vegan Grill vegán burger
jól olvadó vegán mozzarella
madársaláta
hamburger buci
Almás-fahéjas párolt lilakáposztához:
1 evőkanál cukor
0,5 dl étolaj
1 fej vöröshagyma
400 g lila káposzta
1 evőkanál balzsamecet
1 fej alma
őrölt fahéj
őrölt kömény
só
bors
Rozmaringos hagymalekvárhoz:
2 evőkanál kristálycukor
0,5 dl étolaj
4 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál balzsamecet
morzsolt kakukkfű
morzsolt rozmaring
2 db babérlevél
só
bors