Kurmplifőzelék vegán kolbásszal
Elkészítés:
Egy fazékban a hagymát kevés olajon kezd el dinsztelni. Eközben a burgonyát pucold meg és vágd fel falatnyi darabokra. Mikor a hagyma már üvegesre pirult, add hozzá a fűszerpaprikát és keverd össze alaposan. Add hozzá a felkockázott burgonyát, sót és a babérleveleket is, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd addig, amíg a burgonya meg nem puhul. Míg fő, egy kevés hideg vízben keverd el a lisztet csomómentesre, majd add hozzá a szójatejfölt is és ismét keverd meg. Mikor megpuhult a krumpli, add hozzá a szójatejfölös keveréket és forrald fel, hogy besűrűsödjön a főzelék. A Vegan grill magyaros grill bászkát egy serpenyőben kevés olajon pirítsd ropogósra, majd tálald a főzelékkel.
Hozzávalók:
1 csomag Vegan Grill Magyaros grill bászka
200 gramm szójatejföl
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
1 evőkanál növényi olaj
5 közepes burgonya
1 mokkáskanál fűszerpaprika
3 babérlevél
1 evőkanál liszt
só ízlés szerint