Pácolt szejtán petrezselymes burgonyával

Elkészítés:

Először is pácold be a szejtánt; a Vegan Manufaktúra Natúr szejtánt bontsd ki majd vágd hosszában 1,5 centiméteres szeletekre.
Egy jól záródó dobozban keverd össze a páclevet, ami az olívaolajból, a szójaszószból, az ecetből, az oregánóból, a bazsalikomból és borsból áll.
A szejtán szeleteket legalább 2 órára pácold be, de akár egy éjszakára is bent hagyhatod a hűtőben.
A burgonyát hámozd meg, vágd egyforma, falatnyi kockákra majd sós vízben főzd puhára.
A főzővizet ízesítsd babérlevéllel is. A főtt burgonyát egy kevés forró olajon pirítsd át egy serpenyőben, ízesítsd sóval, borssal, szórd rá az apróra vágott petrezselymet.
A pácolt szejtánt szintén süsd meg egy serpenyőben, közben locsold a maradék páclével, hogy még jobban átvegye az ízeket.

Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók:

1 csomag Vegán Manufaktúra Natúr szejtán
6 nagy szem burgonya
1 csomag friss petrezselyem apróra vágva
2 babérlevél
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál ecet
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál frissen őrölt bors
2 olívaolaj
só ízlés szerint