Vegán ázsiai pikáns leves

Elkészítés:

Egy nagy fazékban hevítsd fel a kókuszolajat, majd kezd el pirítani a mogyoróhagymát, fokhagymát, répát és zellert. Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá az egész csomag Vegan Grill Csípős hagymás szejtánt és keverd össze a zöldségekkel. Önts az egészre 1,5 liter zöldség alaplevet, majd add hozzá a szójaszószt, a borsot, a babérlevelet és a chilit. Főzd addig, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. A főzés vége előtt add hozzá a rizstésztát és a petrezselymet. Tálalás előtt keverd a levesbe a két citrom levét is.

Hozzávalók:

1 csomag Vegan Grill Csípős hagymás szejtán
3 közepes mogyoróhagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál kókuszolaj
2 közepes répa szeletelve
2 zellerszár szeletelve
1 darab szárított babérlevél
1 marék apróra vágott petrezselyemzöld
1 csomag rizstészta
2 citrom leve
1 evőkanál tört chilipaprika
1 teáskanál frissen őrölt bors
2 evőkanál szójaszósz
1,5 liter zöldség alaplé