Vegán chilis bab szejtánnal

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban kezd el kis lángon dinsztelni a felvágott vöröshagymát. Mikor megpuhult a hagyma add hozzá a fokhagymát, a tört chilipaprikát, az őrölt cayenne borsot, az őrölt köményt, a sót, borsot és végül a fahéjat (ne ijedj meg a fahéjtól, nem lesz tőle fahéj ízű a végeredmény, viszont remekül kihozza az ízeket). Alaposan forgasd össze a fazék tartalmát, majd öntsd hozzá a paradicsompürét, a vizet, a kukoricát, a fehér- és vörösbabot. Keverd meg, majd fedő alatt közepes lángon főzd forrástól számítva még 20 percig. Amíg fő a chilis bab, egy serpenyőben kevés növényi olajon pirítsd ropogósra a Vegán Grill Provence-i hagymás szejtánt. A kész chilis babot szedd egy tányérba és halmozd rá a ropogósra sült szejtánt. Tálalhatod növényi tejföllel és apróra vágott újhagymával, de ezek nélkül is isteni finom.

Hozzávalók:

1 csomag Vegan Grill Provence-i hagymás szejtán
1 konzerv vörösbab
1 konzerv fehérbab
1 konzerv kukorica
500 gramm paradicsompüré
2 deciliter víz
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál tört chilipaprika
1 teáskanál őrölt cayenne
1 teáskanál őrölt kömény
1 csipet fahéj
1 teáskanál frissen őrölt bors
só ízlés szerint