Vegán corndog
Elkészítés:
Egy mély lábosban kezd el hevíteni az olajat. Egy kisebb tálban keverj össze egy evőkanál őrölt lenmagot két és fél evőkanál vízzel, keverd össze alaposan, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy tojásszerű állagot kapj. Addig egy nagyobb tálban keverd össze a kétféle lisztet, a növényi tejet, a cukrot, a sütőport, a sót és a borsot. Egy viszonylag folyós állagú tésztát kell, hogy kapj. Amikor összeállt a lenmagból készült tojáshelyettesítő keverd bele a tésztába. A tésztát öntsd át egy magas pohárba. Bontsd ki a csomag Vegan Grill Füstölt grill bászkát és vágd őket félbe, majd mindegyikbe szúrj egy félbetört hurkapálcát. Forgasd meg őket egy kevés lisztben, így jobban hozzátapad a tészta. Egyesével mártsd őket a tésztával teli pohárba majd süsd aranybarnára pár perc alatt a forró olajban.
Hozzávalók:
1 csomag Vegan Grill Füstölt grill bászka
100 gramm liszt
100 gramm kukoricaliszt
200 ml natúr növényi tej
2 evőkanál cukor
2 teáskanál sütőpor
2 csipet só
2 csipet frissen őrölt bors
1 lenmagőrleményből készült tojáshelyettesítő
4 hurkapálca félbetörve
napraforgóolaj