Vegán indiai vöröslencse leves

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban a kókuszolajon kezd el dinsztelni a felvágott vöröshagymát. Mikor megpuhult a hagyma, add hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a curry fűszerkeveréket, a cayenne borsot, az őrölt köményt, a babérlevelet valamint sót és borsot ízlés szerint. Pirítsd őket addig, amíg a fűszerek illatosak nem lesznek. Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomokat. A vöröslencsét alaposan mosd át, majd add hozzá a fazék tartalmához. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje és főzd amig a lencse meg nem puhul, ez körülbelül 15 percet vesz igénybe. Ezalatt az idő alatt egy serpenyőben kevés növényi olajon pirítsd ropogósra a Vegan Grill Provence-i hagymás szejtánt. Az elkészült vöröslencse levest és szejtánt tálald citromszeletekkel és apróra vágott újhagymával.

Hozzávalók:

1 csomag Vegan Grill Provence-i hagymás szejtán
1 bögre vöröslencse
3 közepes paradicsom felkockázva
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 teáskanál curry fűszerkeverék
1 teáskanál őrölt cayenne bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 babérlevél
1 evőkanál kókuszolaj
só, bors