Vegán krémes spagetti

Elkészítés:

A barna rizsből készíts házi rizstejet, ezt érdemes előző este megcsinálni. Tedd a rizst egy nagyobb tálba, majd öntsd le 4 deciliter forrásban lévő vízzel. Takard le, hagyd kihűlni és reggelig áztasd ebben a vízben. Reggel öntsd át a rizst és áztató vizét egy turmixba vagy aprítógépbe és turmixold pár percig. A kész rizstejet szűrd le, hogy ne legyen darabos. A tésztát készítsd el a csomagoláson lévő útmutatás szerint. Egy fazékban kezd el melegíteni a házi rizstejet, add hozzá a sörélesztőt, az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot. Egy habverővel folyamatosan kevergesd közepes lángon, míg be nem sűrűsödik. Emiatt a lépés miatt fontos a házi rizstej használata, hisz a benne lévő keményítő miatt tökéletes állagúra fog sűrűsödni a szósz (ha úgy érzed, hogy mégis sűrűbbre szeretnéd, természetesen valamiféle keményítővel vagy búzaliszttel tovább sűrítheted). Miután elérted a kívánt állagot, keverd össze a kész tésztával. Bontsd ki a Vegan Grill Csípős grillkolbászt és morzsold szét apróbb darabokra. Vegyél egy serpenyőt és pirítsd át pár percig, majd szórd a spagetti tetejére.

Jó étvágyat kívánunk! :)

Hozzávalók:

1 csomag Vegan Grill Csípős grill bászka
fél bögre barna rizs
250 gramm kukoricatészta spagetti
3 evőkanál sörélesztő
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint