Vegán krumplifőzelék szejtánnal

Elkészítés:

A rizsből készíts házi rizstejet, ezt érdemes előző este megcsinálni. Tedd a rizst egy nagyobb tálba, majd öntsd le 4 deciliter forrásban lévő vízzel. Takard le, hagyd kihűlni és reggelig áztasd ebben a vízben. Reggel öntsd át a rizst és áztató vizét egy turmixba vagy aprítógépbe és turmixold pár percig. A kész rizstejet szűrd le, hogy ne legyen darabos. Egy nagyobb fazékban kezd el dinsztelni a hagymát, amíg puhul hámozd meg és vágd fel a burgonyát egyforma kockákra. Mikor a hagyma megpuhult vedd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a felvágott burgonyát, 4 babérlevelet, sót, borsot, valamint annyi vizet, hogy éppen ellepje. Főzd addig, míg a burgonya meg nem puhul. A végén adj hozzá 2-3 decilitert a házi rizstejből, keverd el alaposan majd vedd le a tűzről. Végezetül pedig egy serpenyőben kevés növényi olajon pirítsd ropogósra a Vegan Grill Csípős Hagymás Szejtánt. A krumplifőzeléket tálald a ropogósra sült szejtánnal és savanyúsággal.

Hozzávalók:

1 csomag Vegan Grill Csípős Hagymás Szejtán
6-7 szem közepes burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
fél bögre rizs
2 kávéskanál fűszer paprika
4 babérlevél
só, bors ízlés szerint