Vegán lencsefőzelék pácolt szejtánnal

Elkészítés:

A Vegan Grill Natúr szejtánt vágd vékony szeletekre. A páclé összetevőit alaposan keverd össze és helyezd bele a szeleteket amíg készül a főzelék. Egy lábosban az olajon kezd el dinsztelni a hagymát. Mikor már üveges, keverd hozzá a pirospaprikát, a lencsét, a babérleveleket, és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Főzd addig, míg megpuhul a lencse. A tofut, a citromlevet, a mustárt, a lisztet és a cukrot tedd egy turmixgépbe és turmixold krémesre, ha szükséges apránként adj hozzá egy kevés vizet is. Mikor a lencse megpuhult a tofus keveréket add a főzelékhez, keverd össze és forrald fel még egyszer, hogy besűrűsödjön. Amíg ez megtörténik, egy serpenyőben pirítsd ropogósra a pácolt szejtán szeleteket, locsold rájuk a megmaradt páclevet is, hogy még inkább magunkba szívják az ízeket.

Hozzávalók a főzelékhez:

30 dkg lencse (átmosva és legalább 3 órára beáztatva)
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
1 evőkanál kókuszolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
2 babérlevél
1 citrom leve
1 evőkanál mustár
1 teáskanál cukor
150 gramm füstölt tofu

Hozzávalók a pácolt szejtánhoz:

1 csomag Vegan Grill Natúr szejtán
3 evőkanál vegán szójaszósz
2 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál ecet
1 teáskanál almaecet
1 teáskanál vegán worcester szósz
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál fokhagymasó
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
egy csipet cayenne bors
1 csipet őrölt kömény