Vegán rakott krumpli
Elkészítés:
A krumplit főzd meg héjában, majd hagyd kihűlni. Hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Csomagold ki a Vegan Grill Füstölt Száraz Kolbászt és szintén vágd vékony szeletekre. A csicseriborsó levét egy habverő segítségével verd habbá, majd keverd hozzá a fekete sót. A felvert csicseriborsó leve tojásfehérjeként funkcionál, a fekete sótól pedig tojás íze is lesz. Egy jénai tálat kenj ki olajjal majd kezdd el felépíteni a rétegeket: fektess le egy sor krumplit, rá a kolbász szeleteket majd egy réteg hamis „tojáskrémet”, majd ismét krumplit, és folytasd, míg el nem fogynak az alapanyagok. A fokhagymát keverd a vegán tejfölbe, sózd, borsozd ízlés szerint majd oszlasd el a rakott krumpli tetején. A jénait fedd le alufóliával és tedd be a hideg sütőbe (fontos, hogy ne legyen előmelegítve mivel a jénai tál megrepedhet vagy akár el is törhet). Süsd a rakott krumplit 45 percig 200 fokon. Az idő elteltével vedd le róla az alufóliát az és szórd meg a tetejét a vegán sajttal, majd még 5-10 percre tedd vissza a sütőbe.
Hozzávalók:
1 csomag Vegan Grill Füstölt Száraz Bászka
1 kilogramm burgonya
1 konzerv csicseriborsó leve
1 kávéskanál Himalaya Fekete só
1 csomag vegán tejföl
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
reszelt vegán sajt
só, bors