Vegán szejtán tekercs

Elkészítés:

Egy nagyméretű fazékban hevíts fel egy kanál kókuszolajat, majd pirítsd át rajta a zöldborsót. Szórd rá a fűszereket és még egy percig pirítsd tovább. Add hozzá a vizet, illetve 4 deciliter natúr mandulatejet és főzd addig, míg a zöldborsó meg nem puhul. Addig a maradék 2 deciliter mandulatejben keverd el csomómentesre a 4 evőkanál lisztet. Ha hígabban szereted a főzeléket kevesebb lisztet adj a mandulatejhez. Ha a borsó már puha, öntsd a lisztes keveréket a fazékba és addig főzd tovább, míg be nem sűrűsödik. A Natúr Szejtánból vágj vékony szeleteket és egy külön serpenyőben egy kanál kókuszolajon kezd el pirítani. Egy kevés sóval, borssal illetve szárnyas fűszerkeverékkel ízesítsd.

Hozzávalók: (6 tekercshez)

1 csomag Vegan Grill Magyaros grill bászka
420 gramm liszt
6 mokkáskanál sütőpor
3 mokkáskanál szódabikarbóna
2 csipet só
2,6 deciliter víz
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
1 paradicsom apróra vágva
mustár