Vegán töltött káposzta

Elkészítés:

Morzsold le a Vegan Grill csípős grill bászkát, add hozzá az apróra kockázott vöröshagymát, a rizst, illetve a zúzott fokhagymát. Fűszerezd sóval ízlésed szerint, önts hozzá egy kevés olajat, és gyúrd össze ezeket egy tálban.

A savanyú káposzta leveleit mosd át, ha kevésbé savanyú káposztát szeretnél főzni. Vágd ki belőle a középütt futó vastag erezetet.

Formázz gombócokat a bászkás masszából, és tekerd fel az előkészített savanyú káposztalevelekbe. Az így készült gombócokat tedd egy lábas aljára, a gombócok tetejére helyezd az aprított savanyú káposztát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy épp csak ellepje a káposzta tetejét, majd tedd fel főni 25 percig.

Közben készíts csomómentes rántást lisztből, olajból és kevés vízből, majd fűszerezd édes paprikával. Miután a káposzta főtt 25 percet, a rántást öntsd annak a tetejére, majd tedd vissza még kb. 15 percig. Tálald sós-fokhagymás vegán tejföllel.

Jó étvágyat és kellemes ünnepeket kívánunk!

Hozzávalók:

Vegan Grill csípős grill bászka
10 levél savanyú káposzta
40 dkg aprított savanyú káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
100 g rizs
4 gerezd fokhagyma

3 evőkanál liszt
növényi olaj
édes fűszerpaprika
növényi tejföl